fbpx

Fysioterapi til babyer

Fysioterapeut Sabine Skov har specialiseret sig inden for børneområdet, og på Fysiohuset Skanderborg tilbyder vi babyfysioterapi.

Babyfysioterapi kan bookes med eller uden henvisning fra lægen og er relevant, hvis du oplever specifikke udfordringer med dit barns trivsel eller ønsker rådgivning om barnets motoriske udvikling.

Vores babybehandling starter med en grundig undersøgelse af bevægelighed, funktionsniveau og muskelspænding. Det hele sker med hensyntagen til babyens behov og med forældrene tæt ved.

Herefter behandler vi eventuelle fund med blid manuel behandling, herunder teknikker fra zoneterapi og kraniosakralterapi. Udover behandlingen får du altid råd og vejledning til, hvordan du kan hjælpe med at mindske symptomer derhjemme med simple og brugbare øvelser.

Babybehandling

Et forløb varer typisk fra 2-6 gange, men vi forventer at se en positiv udvikling allerede efter få behandlinger.

Babyfysioterapi kan være relevant i følgende tilfælde:

  • Spændinger i kroppen
  • Favoritside
  • Søvnbesvær
  • Urolig adfærd
  • Skævt kranie/fladt baghoved
  • Usikker motorisk udvikling/motorisk tjek
  • Kropslig uro
  • Mavekneb
  • Refluks og gylp
  • Amningsudfordringer
Babybehandling, stramt tungebånd

Vi er her for at hjælpe dit barn med at trives og udvikle sig bedst muligt. Kontakt os gerne for at høre mere om babyfysioterapi og book en tid til jeres barn.

Vi forstår vigtigheden af en sund motorisk udvikling og trivsel for din baby, og vores erfarne baby fysioterapeuter er her for at hjælpe dig med de problematikker og udfordringer som du og din baby måtte opleve.

Spændinger i Kroppen og Favoritside: Nogle babyer udvikler spændinger i kroppen, der kan påvirke deres bevægelsesfrihed. Vores baby fysioterapeuter kan hjælpe med at identificere og forbedre disse spændinger gennem målrettede øvelser og teknikker. Vi kigger også på om baby har en favoritside og hjælper med at skabe balance i din babys motoriske udvikling.

Søvnbesvær og hyppig gråd: Søvnbesvær og hyppig gråd kan være udfordrende for både baby og forældre. Vores baby fysioterapeuter arbejder med at identificere årsagerne til disse problemer og udvikler en tilpasset behandlingsplan for at forbedre din babys søvnkvalitet og reducere grådanfald.

Skævt Kranie/Fladt Baghoved: En skæv kranie eller et fladt baghoved er en almindelig bekymring for nye forældre. Vores baby fysioterapeuter er specialiserede i at korrigere disse problemer gennem blide teknikker og anbefalinger til positionering og legetøj, der kan støtte en sund hovedformning.

Usikker Motorisk Udvikling og Motorisk Tjek: Hvis du er bekymret for din babys motoriske udvikling, tilbyder vi en omfattende motorisk vurdering. Dette tjek giver os mulighed for at identificere eventuelle områder af bekymring og udvikle en individualiseret behandlingsplan for at støtte din babys motoriske milepæle.

Kropslig Uro og Mavekneb: Nogle babyer oplever kropslig uro og mavekneb, der kan påvirke deres velvære. Vores fysioterapeuter arbejder tæt sammen med forældre for at identificere årsagerne til disse problemer og tilbyde øvelser og teknikker, der kan reducere ubehaget.

Refluks og Gylp: Refluks og hyppig gylp kan være udfordrende for både baby og forældre. Vores babyfysioterapeuter giver rådgivning omkring kost og ernæring samt teknikker til at reducere symptomerne på refluks og minimere mængden af gylp.

Amningsudfordringer: Amning er en vigtig del af spædbarnspleje, men det kan præsentere udfordringer. Vores babyfysioterapeuter tilbyder ammevejledning og støtte, herunder løsninger til amningsudfordringer som brystvortesmerter, korrekt latch og stimulering af mælkeproduktion.

 

Som forældre kender I jeres barn bedst, så hvis I er bekymrede eller blot ønsker en grundig undersøgelse af jeres baby, kan vi varmt anbefale at booke et babytjek.

Vores mål er at støtte dig og din baby på rejsen mod en sund og aktiv livsstil. For at planlægge en konsultation eller få yderligere information, er du velkommen til at kontakte os.

Babyworkshop

Den proprioceptive sans
Den proprioceptive sans kaldes også for muskel- og ledsansen. Det er den sans, som opfatter kroppens plads i rummet ved at registrere muskler og leds bevægelser og placeringer i forhold til hinanden og omgivelserne. Det er den sans, der sørger for at koordinere vores bevægelser.

Symptomer på understimuleret proprioceptiv sans:
- Baby kan virke tung som en sæk kartofler
- Barn løber og hopper med tunge fødder
- Baby/barn virker klodset og støder ind i ting

TIP:
👌 Lege på puslebordet eller legetæppet, hvor baby triller til begge sider eller lege med krydsbevægelser med arme og ben
👌 Lig en dyne eller en træningsmåtte hen over nogle legesager, og lad baby krybe/kravle hen over det ujævne underlag

Trykmassage
Oplever du, at dit barn har svært ved at finde ro, når det skal sove? Trykmassage kan være en nem og hyggelig løsning. Få det ind i putteritualet.

Trykmassage udføres ved at lave sangsomme faste tryk på baby/barnets krop - også på leddene. Vi stimulerer følesansen og muskelledssansen, hvilket gør at baby/barn afgrænses, får fornemmelse af egen krop og finder ro.

Massage må laves på babyer over 4 måneder. Prøv det, det er noget I begge vil nyde

Hvis du vil vide mere om hvordan du laver massage til din babykan du bestille en tid til babyfysioterapi og blive undervist af vores terapeut.

Trykmassage hos børneklinikken
Den siddende stilling | Børneklinikken

Den Naturlige Rejse mod At Sidde: Hvornår er Tiden Rigtig for Din Baby?

At besvare spørgsmålet "Hvornår må baby sidde selv?" kræver en forståelse af den komplekse rejse, som din lille en gennemgår i løbet af det første år. Det korte svar er enkelt: Når baby selv kan sætte sig op, er det tid for den spændende milepæl – at sidde selv.

Dette er mere end blot en simpel bevægelse; det markerer en vigtig fase, hvor babyens krop bliver tilstrækkeligt stærk til at håndtere den oprejste position. Gennem det første år sker der utrolig meget i den lille ryg. Fra en C-formet kurve udvikler ryggen sig til en S-form, en kritisk proces for barnets kropsstabilitet.

Måske fristes man til at omgive babyen med puder for at skabe hygge og øjenkontakt, men det er vigtigt at forstå konsekvenserne. Indpakning af babyen kan potentielt påvirke udviklingen af ryggen og begrænse naturlige bevægelser. Det kan være fristende at skabe det perfekte lille siddeområde, men det kan komme på bekostning af den motoriske udvikling.

En mere optimal tilgang er at lade baby udforske verden fra maven. Herfra kan den udvikle færdigheder som at rulle, kravle, pivotere og kravle – fundamentale færdigheder, der er afgørende for barnets udvikling. Hvis baby først er blevet vant til at sidde, kan det være en udfordring at få den tilbage til maveleje. Derfor er tålmodighed nøglen; vent, indtil baby selv viser interesse og anlæg for at sætte sig op.

Ved at forstå og respektere babyens naturlige udvikling kan du bidrage til en sund og harmonisk opvækst. Så lad os sammen skabe en tryg og støttende ramme, hvor din baby kan udforske verden og lære, samtidig med at kroppen udvikler sig naturligt.

Scroll to Top